Koyu Renk Oje Sürerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Koyu renk oje sürme işleminde dikkat edilecek olan en nemli nokta tırnakların manikürün yapılmış olmasıdır. Koyu renk ojeler tırnaklarda ve ellerde bulunan fazla etlerin direkt olarak ortaya çıkmasını sağlar. Koyu renk oje parmaklarda olan hataları oldukça net gösterir. Koyu olan ojeleri sürmeden ince bu ojenin altına bir destekleyici ve taban kullanmak gerekir. Bunların içinde bulunan küçük silikon taneleri tırnakların hava almasına yardımcı ve destek olur. Koyu renkli olan ojelerin altına sürüldüğü zaman tırnaklara çok fazla yapışma yaşamadan, tırnağı ve kenar etleri çok renklendirmeden çıkmasına yardımcı olacaktır. Koyu renk oje de dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise ilk katın oldukça ince sürülmesidir. Oje şişesinin içine fırça birkaç kere sıyrılarak yani fazlası alınarak sürülmelidir. Çünkü dalgalanmalar ojelerin fazla kalan kısımlarından oluştuğu için muhakkak sıyrılmalıdır. Birkaç dakika kurumasına izin verilmeli ve ikinci kat geçilmelidir. Koyu renk oje de taze olan ojelerin kullanılması da nemlidir. Bayat olan ojelerde hamur kıvamı adı verilen görüntü, bombeleşme ve kalın bir yapı görmek söz konusu olacaktır. Bunun içinde ojelerin taze ve yeni olması gerekir. İki kat kullanılabilecek olan koyu renkli olan oje renklerin tercih edilmesi gerekir.

Ojeyi Kurutmak İçin Buzlu Su Uygulayın

Ojeleri sürme işlemini tamamlamak kadar kurutma işleminde bozmamak da oldukça önemlidir. Oje kurutmanın en pratik yolu buzlu su içinde ellerinizi birkaç dakika bekletmelisiniz. Sonraki zamanlarda ojelerinizin üstüne oje kurutucusu uygulaması yapılması ojeyi daha uzun süreli kullanmanızı, daha canlı gözükmesini ve daha kalıcı kalmasını sağlayacaktır. Oje kurutucu evinizde bulunmuyor ise saç kurutma makinesi ile bu uygumla işlemini yapabilirsiniz. Oje uygulamasını ne kadar başarı yaparsanız yapın mutlaka soyulmalar yaşanacaktır. Bu tarz durumlarda silme işlemi yapıp tekrardan oje sürmek istemiyor iseniz bunun da pratik bir çözümü bulunmaktadır. Ojeleri soyulmuş olan tırnaklara fırçadan iyice sıyrılmış olan oje bir kat sürülür. Üstüne tekrardan parlatıcı ve kurutucu sürülmelidir.

Koyu Renk Oje Kullanımında 4 Kural

Temizleme; oje sürme işlemi yapmadan ince ellerinizi sabun ile temizleyip narin bir şekilde kurulamalısınız. Tırnaklarınızda kalan kalıntıları çıkartmak için mutlaka aseton kullanmanız gerekir.

Yoğunluk; ojelerin daha düzgün görünmesi ve pürüzsüz olması için ilk katın ince sürülmesi gerekir. Kuruduktan sonra ikinci kat sürülmelidir.

Kurutucu kullanımı; ojelerin üstüne 3 günde bir olmak üzere kurutucu kullanılmalıdır. Bu sayede ojelerin kalıcılığı artar ve renkleri canlı kalır.

Soyulmanın önüne geçmek; ojeler ile alakalı ne tedbir alınırsa alınsın mutlaka soyulma ile yüz yüze kalır. Ama baştan silip tekrardan oje sürmeye gerek yoktur. bunun için fırçayı silme şeklinde ojeden arındırp bir kat sürülmelidir. Kuruduktan sonra mutlaka parlatıcı ve kurutucu sürülmelidir.